Behandeling
Ik stel een plan op afhankelijk van een meting en de staat van het tandvlees. Daarna bepalen we met elkaar welke behandeling het beste past.
Soms is alleen een gebitsreiniging en een instructie voldoende, maar als je tandvlees ontstoken is kan een uitgebreide behandeling nodig zijn.
Gezond tandvlees is roze van kleur en ligt strak om je tanden en kiezen en gezond tandvlees bloedt niet! Wanneer dit wel het geval is en je tandvlees er ook nog gezwollen en rood uitziet, heb je ontstoken tandvlees.

Het eerste stadium van ontstoken tandvlees noemen we gingivitis, dit is na een goede behandeling die bestaat uit tandsteen en tandplaque verwijderen, goed te genezen.
Het voorkomen van ontstoken tandvlees begint bij de goede mondhygiëne, dus geef ik altijd instructies die je thuis kunt toepassen. Denk aan het kiezen van de juiste borstel, stokeren, rageren of flossen.
Gingivitis
Het is ontzettend belangrijk om niet met ontstoken tandvlees rond te blijven lopen! Als dit niet op tijd wordt behandeld kan dit leiden tot parodontitis, de ernstige vorm van tandvleesontsteking. Bij parodontitis ontstaan er te diepe ruimtes (pockets) onder het tandvlees en kan het onderliggende kaakbot worden aangetast. De kans is groot dat je tanden en kiezen los gaan zitten en er uiteindelijk zelfs uitvallen.
De behandeling bestaat uit een uitgebreide meting van deze pockets en een diepte reiniging.
Parodontitis
Wanneer je zwanger bent is een bezoek een goed idee, tijdens de zwangerschap neemt de kans op tandvleesontsteking toe en dit kan voor complicaties zorgen.
Voor de ouder wordende patiënt heb ik extra aandacht, naarmate we ouder worden verandert de mondgezondheid. Ook chronische ziekten en medicijngebruik hebben invloed op de gezondheid van het gebit. Geleidelijk is steeds meer bekend geworden over de relatie tussen de mondgezondheid en de algemene gezondheid.
Verklein de risico’s met preventieve mondzorg en zet vandaag nog je stap op weg naar jouw optimale mondgezondheid!